Hírek

Nyílt levél Balog Zoltán Úrnak, az Emberi Erőforrások Miniszterének Bolya Mátyástól, a Kárpátia Folkműhely alapítótagjától

Megosztom a Facebookon

Tisztelt Balog Zoltán Miniszter Úr!

Az egykori Kárpátia Folkműhely alapítótagjaként írom levelem. Vezető internetes hírportálok útján jutott el hozzám annak az indoklásnak a szövege, amely alapján 2013. március 14-én Ön adta át Petrás Jánosnak a Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát. Szándékomon kívül nevem belekerült a hírfolyamba, így kénytelen vagyok reagálni a leírtakra.

A szöveget olvasva a félreértés nyilvánvaló: a leírtaknak semmi köze Petráshoz, hiszen ezek a Kárpátia Folkműhely munkásságáról szólnak, szó szerinti átvétel a honlapomról (http://www.kobzart.hu/irasok/karpatia_zenekar.html). Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás.

Egykori zenekarom tagjai a mai napig aktív részesei a hazai és nemzetközi zenei életnek. Zeneakadémiai vagy bölcsész diplomával rendelkeznek, koncerteznek, tanítanak, tananyagokat állítanak össze, munkájukkal a zenetudományi kutatásokat segítik. Számunkra a szakmai hitel megőrzését jelenti a fent részletezett félreértés tisztázása. Kérem a kialakult helyzet rendezését. Ha a részletek tisztázása ezt megkívánja, készségesen állok Ön és munkatársai rendelkezésére.

Bízva további józan kultúrpolitikai döntéseiben, köszönettel:Bolya Mátyás
Előadóművész, zeneszerző
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára
az MTA BTK Zenetudományi Intézet munkatársaBudapest, 2013. június 6.

Csatolt linkek