Írások

Rost Andrea: A zene szív és lélek, gondolat és élmények

www.kobzart.hu Megosztom a Facebookon

A világ legnagyobb operaszínpadainak ünnepelt dívája, Rost Andrea újra fellép Budapesten. Daphne címszerepét énekli Richard Strauss művében. A karácsonyi ünnepekre gondolva is tartogat meglepetést azonban rajongói számára: decemberben exkluzív albummal és koncerttel ajándékozza meg publikumát.

Évek óta Berlin és Budapest közt osztja meg életét Rost Andrea, változatlanul szívén viseli azonban a hazai komolyzene sorsát.
A publikum folyamatosan érezheti a világjáró énekesnő itthoni jelenlétét, ez, mint elmondta, rendkívül fontos számára.
Pannon Dalok címmel Pécs és Kecskemét után a Dohány utcai Zsinagógában szülőföldje dalait adta elő - magyar, cigány és zsidó dallamokat szólaltatva meg.

Az ötlet abból a belső indíttatásból született, hogy újra megfogalmazzam a Pannon térség zeneiségét, de ezúttal nem az opera nyelvén, hanem három népcsoport különböző karakterén átszűrve. S milyen az élet,amint ez a vágy megfogalmazódott bennem, találkoztam azokkal az emberekkel,akik a maguk zenei világában a legjobbat és a legmagasabb színvonalat képviselik. Megismertem Bolya Mátyást, aki a népi pengető hangszerek, és Szokolay Dongó Balázst, aki a népi fúvós hangszerek mesteri megszólaltatója, s Nagy László menedzsert, aki a zenei estet tető alá hozta. Különös, de hogy megtaláljam ezeket az embereket,egyvalakit kellett megtalálnom, és ez Jávori Ferenc volt, azaz Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője.

...

Csatolt link

Csatolt fájl