Koncertsoroló

Álom-álom, kitalálom

Időpont: 2008.11.29. 17:00

www.kobzart.hu Megosztom a Facebookon

Ez egy énekelt mese: dalai önállóak, de együtt - mint a gyöngyszemek füzére - mesévé válnak.

Palya Bea – ének
Szokolay Dongó Balázs – fúvósok
Bolya Mátyás – pengetősök

Születésében sokat segítettek a gyerekek, akikkel az óvodákban, táncházakban éveken át játszottam rózsakereső utazást. Ám az itteni változat sok más, felnőtteket is érdeklő kérdést hozott, igy a lemez hallgatása bizonyara sok váratlan pillanatot jelent majd.
Az alapötletet a magyar népdalok szimbólumai sugallták. Ezt folytattam tovább, különféle mesék, versek, álmok, és főként a saját lelki útjaim és élményeim alapján. Nem az a fő célom, hogy a gyerekek - és felnőttek - logikusan kövessék a történetet, inkább az, hogy találkozzanak a mese egyes karaktereivel, kérdéseivel: ki is az a Szindbád, Balassi, Boris Vian, hogy is van ez a Szerelem és a szeretetlen Boszorkány, milyen a ritmusnyelv, mire jó nekünk, s meddig ér az álom...
Vagy egyszerűen csak mozogjon a képzeletük ebben a fura világban, miközben a dalokat, hangokat hallgatják. Ehhez kívánok alkotótársaimmal, Gryllus Samuval és Bolya Mátyással együtt sok hosszú, meghitt estét, amikor kicsik és nagyok összebújnak, hallgatják a zenét, nézegetik a rajzokat, és közösen szőnek csoda-szőnyeget...

Palya Bea

A mese pedig kezdődhetne akár így: Egy virágos kiskertben hosszú hajú, piros arcú lány sétalgat: ő Mira. Jókedvűen dudorászik, virágait nézegeti, öntözgeti. Kertjének dísze a rózsa, melynek szirmai közt a Szerelem lakik.
De egy napon a Boszorkány ellopja a rózsát!
A síró Mirát madara vigasztalja, majd együtt a rózsa keresésére indulnak. A kacskaringós út egy folyóparthoz vezet, ahol Mira fáradtan álomra hajtja fejét.
S álmában leli meg, amit keres...

Helyszín: Ifjúsági Ház Eger

  • 3300 Eger, Széchenyi út 16.
  • Telefon: +36-36/410-324