Koncertsoroló

Csillagzene és svéd Luca nap

Időpont: 2009.12.13. 20:00

Megosztom a Facebookon

Adventi éjszaka a Néprajzi Múzeumban, Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás műsora.

A Gryllus kiadó 2009-ben harmadszor rendezi meg a Néprajzi Múzeummal közösen a fesztivált. A rendezvény fő támogatója a Svéd Nagykövetség, a gyönyörű helyszínt pedig a múzeum biztosítja.

Svédországban a legfontosabb ünnep a Luca nap, így a követség svéd zenekarokat, táncosokat, Luca kórust és kézműveseket hív meg Magyarországra. Ezzel párhuzamosan bemutatásra kerülnek a magyar Luca–napi hagyományok is.

A program egyik érdekessége, hogy a három nap alatt éjszaka is folyamatosan nyitva tart a múzeum és minden kiállítás látogatható, melyeken angol nyelvű tárlatvezetést is biztosítunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a délelőtti gyermekprogramokra, kézműves foglalkozásokra és bemutatókra, a magyar-és svéd hagyományok bemutatására. A fesztivál teljes időtartama alatt melegkonyhás étterem várja a látogatókat, ahol karácsonyi svéd és magyar ételeket kóstolhatnak Kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében.

Koncertek a három nap alatt: Budapest Bár, Kaláka Együttes, Palya Bea, Csík Zenekar, Dresch Mihály, Sebestyén Márta, Bolyki Brothers, Ferenczi György és a Rackajam, Acousticure

Zenekarok Svédországból: Ostro Chorus, Gunnel Mauritzson Trio

Helyszín: Néprajzi Múzeum

  • 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
  • Telefon: +36-1/473-2400
  • Fax: +36-1/473-2401
  • web: www.neprajz.hu

Csatolt link

AionHill