Koncertsoroló

Sebestyén Márta és az Angelite bolgár női kar

Időpont: 2011.04.26. 19:30

Megosztom a Facebookon

Közreműködik Szokolay Dongó Balázs, Bolya Mátyás és a Sebő együttes

Az „UNESCO Művész a békéért” díjas Sebestyén Mártáról köztudott, hogy rajong a balkáni zenéért. Hazánk legismertebb énekesnője, aki több mint 30 esztendeje szerepel folyamatosan a világ minden táján és magas színvonalon népszerűsíti a magyar és a kárpát-medencei népzenét, általa is különleges és régen várt esemény egyik főszereplője.

Ezen az estén együtt lép fel a huszonnégy tagú, világhírű bolgár Angelite női kórussal, akiket nemes egyszerűséggel a „The Bulgarian Voices-nek” neveznek.
A Balkán és a Kárpát-medence dalai és hangjai találkoznak a koncerten és öltenek testet a világszerte ismert előadók által. Felejthetetlen és egyedi élményben lesz része mindazoknak, akik bejutnak a Művészetek Palotája-beli koncertre.
Az Angelite női kórust alkotó 24 énekesnő úgy énekel, hogy a hallgató nem hiszi el, hogy az ember ilyen hangokat képes alkotni. A hangzás szinte kifordítja a világot a sarkából. Az ének archaikus kultúrákat idéz fel, megidézve az ősi civilizációkat, a középkor kultúráját, de elvezet bennünket az avantgarde világába is egyaránt.

Egyben biztosak lehetünk: minden hang megérinti lelkünket.

Helyszín: Művészetek Palotája

AionHill