Koncertsoroló

Örömtánc

Időpont: 2008.08.16. 20:00

Megosztom a Facebookon

Nemzetközi Modern Néptáncverseny és Gála a MTV1 műsorán

Közreműködik Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás.

Az augusztus 2-án indult műsorban 6 estén keresztül táncos produkciókat láthattunk. Az Örömtánc a nemzeti tradícióról, a társadalmi és kulturális hatásokról is ízelítőt adott.

A 60 perces adásokban profi néptáncosok – a Magyar Állami Népi Együttes tagjai - segítségével az öt ismert személyiség: Mahó Andrea, Rúzsa Magdolna, Ullmann Mónika, Laklóth Aladár, Sasvári Sándor is megmutatják tánctudásukat. Esténként más és más produkciót mutatnak be a versenyzők. A házigazda Novák Péter, aki számtalan műfajban, táncosként, zenészként, szövegíróként, színészként és rendezőként is bizonyította már tehetségét.

Az utolsó adásban még nem fejeződik be a közönségszavazás, hanem folytatódik egészen az Örömtánc Grand-prix nemzetközi eseményéig, amelyen ismertetik majd a közönség fődíjas csapatát.

Az Örömtánc Nemzetközi Modern Néptánc versenyét augusztus 17-én 20 órától élőben sugározza az MTV, amelyen Szlovákiát a Sluk, Romániát az Ansamblul Folcloric National Transilvania, Horvátországot a Lado, Szerbiát a Kud Zseleznicsár Ansambl Vila, hazánkat pedig a Magyar Állami Népi Együttes tagjai képviselik.

AionHill