Koncertsoroló

Sebő 60

Időpont: 2007.02.05. 19:30

www.kobzart.hu Megosztom a Facebookon

Közreműködnek: a régi Sebő együttes (Sebő Ferenc, Halmos Béla, Koltay Gergely, Éri Péter, Nagy Albert), a mai Sebő együttes (Sebő Ferenc, Barvich Iván, Orczi Géza, Perger László), Sebestyén Márta, Palya Bea, Bognár Szilvia, Buzás Attila, Bolya Mátyás, Eredics Dávid és az Állami Népi Együttes szólistái

Az 1947. február 10-én született Sebő Ferenc - énekes, gitáros, tekerőlantos dalszerző - a hazai népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója, kulcsfigurája. A hatvanas években, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójaként tűnt fel népdalfeldolgozásaival és megzenésített József Attila-verseivel. Csoporttársával, Halmos Bélával alakította meg a Sebő együttest, s kapcsolódott be Martin György hatására a népzenei gyűjtőmunkába. Hamarosan a Bartók Táncegyüttes zenei vezetője lett, dolgozott a Népművelési Intézetben és a Magyar Televízióban, a Zeneakadémia zenetudományi szakának elvégzése után pedig az intézmény tanára lett. 1996 óta a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, 2002-től a Hagyományok Háza szakmai igazgatója.
Tizenöt albumán részben népzenei felvételek, részben a klasszikus és a kortárs magyar költészet megzenésített versei szerepelnek. Ezekre épül ez az ünnepi műsor.

Helyszín: Művészetek Palotája