Koncertsoroló

Szvorák Kati - Bolya Mátyás koncertje Oslóban

Időpont: 2011.10.22. 19:00

Ruszki Iván és a norvég himnusz

Megosztom a Facebookon

Jeszenszky Géza Nagykövet Úr meghívására az 56-os forradalom emlékünnepségeire Szvorák Katalin Norvégiába látogat,

ahol a hivatalos ünnepségeken a rabénekek és a Ruszki Iván mellett a norvég himnuszt is énekelni fogja. Ezentúl másfélórás koncertet ad Bolya Mátyással Oslo legpatinásabb koncerttermében, a Konserthus-ban, október 22-én.

Áthallások
- dalvándorlás és önfeledt éneklés a Kárpát-medencében, testvéri látogatás különböző magyar és nem magyar dallamcsaládoknál -
Szvorák Katalin Liszt-díjas énekes és Bolya Mátyás népzenei koncertje

Crosstalk
- migration of folk songs in the Carpathian Basin, a fraternal visit at different Hungarian and non-Hungarian families of musical motives -
A concert by Liszt-prize winning folk singer Katalin Szvorák and Mátyás Bolya

Régizene, egyházi zene és népzene számos ponton találkozik a Kárpát-medencében. A koncerten nemcsak a magyar tájegységek dallamvariánsai találnak egymásra, nemcsak a különböző vallások énekei, de az együtt élő népek dalai is, mert Hollós Máté szerint: „ Jó, hogy van Szvorák Katink, akit neve és nyelve többfelé köt, s akinek éneke híd. Nem gigászi híd kell ide, hisz a szakadék képzelt csupán. Elég egy palló, amelyen átsegít a túlsó partra. Ahol mi magunk vagyunk. Ha ő énekel, nyugodtan forgatom a földgömböt. A kicsiny pont harmóniája hallik…”

Műsorban misztériuménekek, gyimesi és moldvai keservesek és szerelmes dalok, szentiványi tűzugró énekek, négynyelvű dudanóta párhuzamok, magyar és szlovák aratódalok, zoborvidéki lakodalmasok, egyházi népénekek, imák és zsoltárok csendülnek fel.

Csatolt linkek

AionHill